Δευτέρα 15 Σεπτεμβρίου 2008

Εκδήλωση για τη μέρα χωρίς αυτοκίνητο

22 του Σεπτέμβρη: Πανευρωπαϊκή Ημέρα χωρίς αυτοκίνητο= Ημέρα εναλλακτικών μέσων μεταφοράς!


Ποδηλατική Βόλτα στην πόλη χωρίς ΙΧ! (ευπρόσδεκτοι και skaters-rollerskaters!)


18:00 προσυγκέντρωση στη Λότζια-

δήλωση ονομάτων για την κλήρωση ποδηλάτων!

18:30 αναχώρηση!


Συναυλία στις 20:00 και δωρεάν διάθεση 50 και πλέον ποδηλάτων στο κοινό, δώρο από το Δήμο στους ποδηλάτες χωρίς ποδήλατο!


Διοργάνωση:

Δήμος Ηρακλείου(Επιτροπή Περιβάλλοντος)

Δήμος Ηρακλείου(Δημοτικά Διαμερίσματα)

Critical Mass Ηρακλείου

Π.Ο.Η Κάστρο

Πρωτοβάθμια και Δευτεροβάθμια Περιβαλλοντική Εκπαίδευση

Πανελλήνιο Δίκτυο Βιώσιμης Κινητικότητας και Ποδηλάτου (ΚΕΔΚΕ)

Κυριακή 14 Σεπτεμβρίου 2008

2 πρωτοποριακά δίκτυα εγκαινιάζονται στο ηράκλειο!

Μοιραστείτε το αυτοκίνητο σας!
Το volevei.gr δημιουργήθηκε για να εξοικονομήσει χρήματα σε κατόχους αυτοκινήτων μέσω της "ενοικίασης" των ελεύθερων θέσεων στο αυτοκίνητο τους. Δηλαδή, εαν κάποιος/α κάνει κάθε μέρα μια συγκεκριμένη διαδρομή, μπορεί να μοιραστεί το αυτοκίνητο του/της με άλλους που κάνουν την ίδια ή παρόμοια διαδρομή, με αντάλλαγμα λίγη βοήθεια στις βενζίνες. Με αυτό τον τρόπο, θα εξυπηρετηθούν τόσο οι κάτοχοι αυτοκινήτων (λιγότερα χρήματα κάθε μήνα για καύσιμα, λιγότερα αυτοκίνητα στους δρόμους), όσο και αυτοί που δεν έχουν αυτοκίνητο (πιο άνετη και γρήγορη μετακίνηση απο τα λεωφορεία και πιο φτηνή απο τα taxi). Όλες οι υπηρεσίες του volevei.gr παρέχονται δωρεάν.

Μην πετάξετε τίποτα!
Το freecycle.org είναι ένας μη κερδοδκοπικός οργανισμός που ξεκίνησε τη δράση του στις ΗΠΑ και σήμερα έχει εξαπλωθεί σε πολλές χώρες του κόσμου, και στην Ελλάδα. Στην ουσία, πρόκειτε για ένα δίκτυο εναλλακτικής δωρεάν ανακύκλωσης, με στόχο να βοηθήσει όσους έχουν ανάγκη και να μειώσει τον όγκο των σκουπιδιών στις χωματερές. Χρησιμοποιόντας το διαδίκτυο και έχοντας ως βάση τοπικές ομάδες, δίνει τι δυνατότητα στον καθένα να προσφέρει ή να αναζητήσει διάφορα αντικέιμενα, τα οποία δωρίζονται χωρίς χρηματικό αντίτιμο. Μέσω του freecycle διακινείτε οποιοδήποτε καταναλωτικό αγαθό που δεν αλλοιώνεται με το χρόνο (βιβλία, έπιπλα, ηλεκτρικές συσκευές, κ.τ.λ) και είναι νόμιμο, εκτός του αλκοόλ και του καπνού.
Για να γίνετε μέλη του freecycle, μπείτε στην ιστοσελίδα του οργανισμού και βρείτε την πιο κοντινή σε εσάς ομάδα, κάνοντας αναζήτηση με το όνομα της πόλης σας (για το ηράκλειο: iraklio). Γράφεστε στην ομάδα και βάζετε αγγελία για κάτι που θέλετε να χαρίσετε. Περιμένετε να γίνει έλεγχος της αγγελίας σας και στη συνέχεια λαμβάνετε emails απο τους ενδιαφερόμενους.
Απο το 2003 μέχρι σήμερα, το freecycle έχει εξαπλωθεί σε 91 χώρες με 5.000 περίπου τοπικές ομάδες. Χάρη στη δράση του παγκοσμίως, καθημερινά στις χωματερές φτάνουν 300 τόνοι λιγότερα σκουπίδια.

http://www.volevei.gr/
http://www.freecycle.org/