Τετάρτη 11 Μαρτίου 2009

Έκθεση Φωτογραφίας με τίτλο «Κρήτη-Αυστραλία με ποδήλατο»

Την 1η Ιουνίου του 2006, η Ειρήνη Κοκκινάκη με τον Fabian Quiblier ξεκίνησαν για να φτάσουν με τα ποδήλατά τους ως την Ινδία. Ένα ταξίδι που πίστευαν ότι θα διαρκούσε έξι μήνες, όμως η περιπέτειά τους κράτησε τελικά δυόμισυ χρόνια φτάνοντας ως την Αυστραλία.

Ξεκινώντας από Κρήτη πέρασαν απέναντι στις ακτές της Μικράς Ασίας και διασχίζοντας την Τουρκία, το Ιράν, το Πακιστάν, την Ινδία, την Ταϊλάνδη, την Καμπότζη, το Λάος, την Μαλαισία, την Σιγκαπούρη, την Κίνα και την Ινδονησία, έφτασαν ως την Αυστραλία. Μέσα σε αυτά τα 15.000 χιλιόμετρα ποδηλασίας, συνέλεξαν ένα τεράστιο φωτογραφικό υλικό, αποκαλύπτοντας έτσι την ανθρώπινη διάσταση μιας εκπληκτικής περιήγησης, που τους οδήγησε να ανακαλύψουν, μαζί με τα τοπία, τους ανθρώπους και τους πολιτισμούς τους.

Από το οδοιπορικό αυτό έχουν επιλεγεί 120 φωτογραφίες, που θα εκτεθούν με τίτλο «Κρήτη-Αυστραλία με ποδήλατο» στην Βασιλική του Αγίου Μάρκου από 4 μέχρι 15 Μαρτίου 2009 Εγκαίνια Τέταρτη 4 Μαρτίου 19:00. Ώρες λειτουργίας 9:00-13:30 και 18:00-21:00. Η έκθεση γίνεται υπό την αιγίδα του Δήμου Ηρακλείου. Μια εικόνα μιλάει όσες 1000 και μια λέξεις, και σε τούτο το φωτογραφικό ταξίδι κάθε εικόνα είναι μια μεταφορά σε μια άλλη πραγματικότητα τούτου του πλανήτη.

Ελάτε να ταξιδέψετε μαζί τους.

http://www.heraklion.gr/agenda/photografia/7379.html

Δεν υπάρχουν σχόλια: