Σάββατο 30 Απριλίου 2011


Τι μπορεί κάνει πιο όμορφο τo μήνα Μάη; τι μπορεί να κάνει πιο όμορφη την άνοιξη;
Μα φυσικά το ποδήλατο, τι άλλο;

Ποδηλατικός Μάης λοιπόν με πολλές και ενδιαφέρουσες εκδηλώσεις. Ας πάρουμε τα ποδήλατα την πιο όμορφη εποχή του χρόνου και ας δείξουμε ότι έστω για ένα μήνα το ποδήλατο ανθίζει στο Ηράκλειο. Σε αυτή την προσπάθεια οργανώνουμε πολύ όμορφες εκδηλώσεις και σας παροτρύνουμε να απολαύσετε την άνοιξη παρέα με ένα ποδήλατο.

Πρόγραμμα ποδηλατικού Μάη

Θεματικές ποδηλατοβόλτες κάθε Τετάρτη στις 18:00. Συνάντηση στην πλατεία Κόρακα έξω από το στάδιο στη Χανιόπορτα
1.Τετάρτη 4 του Μάη θα ξεναγηθούμε στις κρήνες του Ηρακλείου με τη βοήθεια του Γιώργου Μαράκη ( συντηρητής στο αρχαιολογικό μουσείο).
2.Τετάρτη 11 του Μάη παίζουμε ένα πολύ ενδιαφέρον ποδηλατικό παιχνίδι στο Ηράκλειο το alleycat. Ένα παιχνίδι ταχύτητας και στρατηγικής όπου αναζητούνται συγκεκριμένα σημεία στο Ηράκλειο απ’ όπου πρέπει να περάσει κάθε παίκτης. Απαραίτητη προϋπόθεση για τους συμμετέχοντες είναι η χρήση κράνους και να έχει γίνει καλή συντήρηση στο ποδήλατο.
3.Τετάρτη 18 Μάη θα γνωρίσουμε τα τείχη με τη βοήθεια της αρχαιολόγου της 13ης Εφορέιας Βυζαντινών Αρχαιοτήτων κας Ελένη Κανάκη
4.Τετάρτη 25 του Μάη θα γνωρίσουμε τα νεότερα κτήρια και νεοκλασικά του Ηρακλείου με τη βοήθεια της αρχιτέκτων της Εφορείας Νεοτέρων Μνημείων κας Γεωργίας Ηλιάκη.


Πανελλαδική ποδηλατοπορεία
Κυριακή 8 του Μάη 12:00 στα Λιοντάρια. Η διαδρομή θα είναι όπως η περυσινή με ένα κύκλο εντός των τειχών και ένα μεγαλύτερο κύκλο εκτός των τειχών. Η ακριβής διαδρομή θα ανακοινωθεί λίγες μέρες πριν την ποδηλατοπορεία.

Φεστιβάλ ποδηλατικών ταινιών.
Το τετραήμερο από την Δευτέρα 30-05 έως την Πέμπτη 2-06. στη αίθουσα εκδηλώσεων στην παλιά Λαχαναγορά.

Τέταρτη Γιορτή Ποδηλάτου
Σάββατο 4 του Ιούνη έχουμε την Τέταρτη γιορτή ποδηλάτου με όλα τα γνωστά δρώμενα που λαμβάνουν χώρα κάθε χρόνο. Δωρεάν επισκευή ποδηλάτων, Ποδηλατικά σεμινάρια, Ποδηλατοβόλτα, Συναυλία

Θα ακολουθήσουν ξεχωριστές ενημερώσεις με περισσότερες πληροφορίες για κάθε εκδήλωση

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

τίποτα στο Ρέθυμνο θα γίνει; :/

Maria A. είπε...

Γίνονται ακόμα οι ποδηλατοβόλτες?