Τρίτη, 11 Μαρτίου 2008

Δελτίο Τύπου

Rider Spoke

Μια διαδραστική απόδραση στους δρόμους της πόλης

13-16 Μαρτίου 2008, 18:00μ.μ (αναχώρηση της πρώτης ομάδας)

Φίλοι του ποδηλάτου — Επταχάλκου 3, Θησείο (πλησίον ΗΣΑΠ)

Το Ελληνικό Κέντρο Προώθησης του Εθελοντισμού Anthropos.gr σε συνεργασία με το British Council σας παρουσιάζει τη διεθνούς φήμης ομάδα Βρετανών καλλιτεχνών Blast Theory στο καινοτόμο έργο τους για ποδηλάτες με τίτλο Rider Spoke.

Το Rider Spoke χρησιμοποιώντας στοιχεία των computer games και νέων τεχνολογιών προσφέρει στους συμμετέχοντες μια εμπειρία εσωτερικής αναγέννησης και ψυχικής ευεξίας. Πρόκειται για ένα «θεατρικό» παιχνίδι με ποδήλατα όπου οι συμμετέχοντες γίνονται πρωταγωνιστές και θεατές την ίδια στιγμή.


Λίγα λόγια για το παιχνίδι…


Πρόκειται για ένα διαδραστικό παιχνίδι αλλά και μια αποστολή αυτογνωσίας με όχημα ένα ποδήλατο σε μια προτεινόμενη διαδρομή στους δρόμους του Θησείου.

Στόχος των συμμετεχόντων είναι να βρουν μια ελεύθερη «κρυψώνα» με σύμμαχο ένα φορητό υπολογιστή προσαρτημένο στις λαβές του ποδηλάτου. Οδηγός τους σ’ αυτή τη διαδρομή θα είναι οι ενδείξεις πάνω στην οθόνη του υπολογιστή. Μόλις ανακαλύψουν την κρυψώνα, η συσκευή θα τους δώσει ένα φωτεινό οπτικό σήμα και θα τους ζητήσει να απαντήσουν (απουσία άλλων ανθρώπων) σε μια ερώτηση, η οποία θα αφορά σε εμπειρίες και συναισθήματα από τη ζωή τους.
Αφού μαγνητοφωνήσουν την απάντησή τους, μπορούν να συνεχίσουν την αποστολή ψάχνοντας να βρουν τις κρυψώνες των υπόλοιπων συμμετεχόντων.
Όταν καταφέρουν να ανακαλύψουν μια τέτοια κρυψώνα, η συσκευή θα τους ειδοποιήσει να σταματήσουν, δείχνοντάς τους την ερώτηση και παίζοντάς τους την απάντηση του ατόμου που είχε καταλάβει προηγουμένως τη συγκεκριμένη κρυψώνα.

Στο πρόγραμμα μπορούν να συμμετάσχουν με το δικό τους, ή με ποδήλατο που θα τους παρέχουν οι διοργανωτές, σε ομάδες των πέντε ατόμων. Ανά 15 λεπτά θα αναχωρεί και μια ομάδα για να κάνει το δικό της «ταξίδι» αναζήτησης και να ζήσει τη δική της περιπέτεια στους δρόμους του Θησείου. Η αποστολή διαρκεί περίπου 60’ λεπτά.

Η ομάδα των Blast Theory ιδρύθηκε το 1991 από τον ηθοποιό Matt Adams και τον χορευτή Ju Row Farr, ενώ τρία χρόνια αργότερα προστέθηκε στο δυναμικό της και ο γνωστός καλλιτέχνης Nick Tandavanitj. Η ομάδα ερευνά τη σχέση μεταξύ πραγματικού και εικονικού με μια ιδιαίτερη εστίαση στις κοινωνικές και πολιτικές πτυχές της τεχνολογίας ενώ έχει λάβει και πολυάριθμα βραβεία (π.χ BAFTA AWARDS) για τις δράσεις της ανά τον κόσμο.

Η νέα τους δουλειά, Rider Spoke, παρουσιάζεται στο ελληνικό κοινό στις 13-16 Μαρτίου στην περιοχή του Θησείου, όπου όλοι όσοι ενδιαφέρονται άνω των 16 ετών θα έχουν την ευκαιρία να γευτούν την νέα ανακάλυψη των Blast Theory.

Δηλώστε συμμετοχή έγκαιρα – θα τηρηθεί απόλυτη σειρά προτεραιότητας

Η εκδήλωση πραγματοποιείται με την υποστήριξη της ομάδας Φίλοι του Ποδηλάτου

Πληροφορίες –Κρατήσεις

Νίκος Αλεξανδρής Τηλ. 210 369 2336 ή Nikolaos.alexandris@britishcouncil.gr

http://www.britishcouncil.org/gr/greece-arts-and-culture-rider-spoke.htm


Ελληνικό Κέντρο Προώθησης του Εθελοντισμού “anthropos.gr”

Φερών 5, 104 34, Αθήνα – Ελλάδα, Τηλ / Φαξ: 210 8838914 e-mail: info@anthropos.gr, website: http://www.anthropos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: